Nieuws

Beste collega-imkers, In het kader van de omvorming van onze feitelijke vereniging naar een VZW schreven we met het bestuur meteen ook de missie en visie van Buckfast Vlaanderen uit. Wat is onze bestaansreden ? Wat zijn onze doelstellingen ? Onze kerntaken ? Wat doen we en wat niet ? Je vindt onze missie op onze nieuwe website : https://buckfast-vlaanderen.be/missie/ Maar laat ik ze alvast even toelichten : Buckfast Vlaanderen is een onafhankelijke vereniging van buckfastimkers en wil de buckfastbij op alle mogelijke manieren promoten en in de kijker zetten. Omdat we er zeker van zijn dat deze bij dé ideale bij is voor ons dichtbevolkte Vlaanderen en België :  een bij die sterk en gezond is (en we doen er alles aan om dit nog te verbeteren, oa door te selecteren op hygiënisch gedrag en varroatolerantie en/of -resistentie), een bij waar de imker weinig werk aan heeft, een bij…

Read more

De nieuwe website van Buckfast Vlaanderen staat online. Ze zal in de toekomst een interactieve tool zijn om de vereniging en haar leden nauwer met elkaar in contact te brengen. Bepaalde info blijft publiek beschikbaar. Alle praktische info inzake evenementen, teeltactviteiten en dergelijke komen in een voor de leden voorbehouden ruimte terecht. Veel leesgenot!

Het basisboek van broeder Adam, “Onze bedrijfsmethode op de Buckfast abdij” werd opnieuw uitgeven onder redactie van C.G. van Eizenga en A.H. de Witt, via Buckfast Belangen Verenigd (BBV). De boeken liggen op voorraad en we proberen de bestellingen binnen 3 dagen te verwerken.U kan het boek bestellen door; Leden BBV betalen 14,99 euro ophalen in Hilversum of 19,99 euro incl. versturen. Niet leden betalen 25 euro incl. versturen in Nederland naar het buitenland komt er 2,50 bij. Teeltschijf in combinatie met boekje kost 5 euro extra. Teeltschijf los versturen is 7,50 in Nederland naar het buitenland komt er 1,50 bij. Graag de bijdrage overmaken naar: BUCKFAST BELANGEN VERENIGD NL70 INGB 0005 9364 21 ovv naam, adres, boekje enof teeltschijf.

3/3