Algemene voorwaarden

1. De verkoper

Deze website is eigendom van de V.Z.W Buckfast Vlaanderen. Zie hier voor de wettelijke referenties

2. Toepassing

Door het doorsturen van een online bestelling gaat de gebruiker akkoord met deze algemene voorwaarden.

Samen met deze voorwaarden gaat u akkoord om geen frauduleuze of valse bestellingen te plaatsen. Als een dergelijke bestelling is geplaatst, zijn we gerechtigd om de bestelling te annuleren en de betreffende overheidsinstanties hierover te informeren.

3. Prijzen

De prijzen vermeld op de website zijn in euro’s, inclusief BTW, en waarvan toepassing exclusief verzendkosten (als er verzendkosten zijn, wordt dit expliciet aangegeven, evenals het bedrag ervan).


Buckfast Vlaanderen V.Z.W. kan niet gehouden worden aan prijsvermeldingen die evident onjuist zijn, bijvoorbeeld als gevolg van kennelijke invoer, zet- of drukfouten.

4. Bevestiging bestelling – Voorraadbeheer

Nadat je je bestelling verstuurd hebt, krijg je een automatisch gegenereerde e-mail met de bevestiging van je bestelling.


Indien van toepassing: mocht er een foutje in ons voorraadsysteem geslopen zijn en een artikel is toch niet meer voorradig, dan krijg je daar binnen 3 werkdagen bericht van.

5. Betaling

Een bestelling wordt onmiddellijk via internetbankieren betaald. (via: WooCommerce Payments)

6. Verzending – verzakingsrecht – retourneren

Je hebt het recht af te zien van de verkoopsovereenkomst en/of de geleverde artikels te retourneren zonder betaling van boete of opgave van motief, en dit binnen 14 kalenderdagen na het afsluiten van de overeenkomst of de levering van de producten. De verzendkosten voor het retourneren van deze artikels vallen ten laste van de koper.

Het aankoopbedrag wordt teruggestort zodra we de geretourneerde artikelen terug in ons bezit hebben. Het spreekt voor zich dat deze artikelen ongeopend zijn en in de oorspronkelijke verpakking zitten.

Dit geldt niet op artikels met korting of artikels op bestelling, noch op lidgelden of registraties voor evenementen van de vereniging.

Indien bij de bestelling gratis verzending werd genoten, worden bij het retour sturen al dan niet de verzendkosten afgehouden van de refund.

7. Risico van verzending

Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging tijdens verzending. Bij online verkoop van fysieke producten, worden deze zo verpakt dat beschadigingen bijna onmogelijk zijn.

8. Kwaliteit

De kleuren op de foto’s kunnen lichtjes afwijken. De instellingen en kwaliteit van uw beeldscherm hebben er ook een invloed op.

Buckfast Vlaanderen V.Z.W. is niet aansprakelijk voor eventuele gebreken aan artikelen eventueel aangeboden op de site. In dergelijke gevallen zal de V.Z.W. richten tot de desbetreffende fabrikant. Gelieve ons dit ook mee te delen, zodat artikelen kunnen gecontroleerd worden.